2014. április 8-án megszűnik a Windows XP támogatása és frissítési lehetősége.

Hamarosan megszűnik a támogatás.

2014. április 8-án megszűnik a Windows XP támogatása és frissítési lehetősége. Ne hagyja védtelenül számítógépét!

Mit jelent a Windows XP támogatásának megszűnése?

A Microsoft az elmúlt 12 évben támogatást nyújtott a Windows XP-hez. Azonban most elérkezett az idő számunkra, valamint hardver- és szoftverpartnereink számára, hogy erőforrásainkat modernebb technológiák támogatására fordítsuk annak érdekében, hogy a továbbiakban is nagyszerű, új felhasználói élményt nyújtsunk.

Ennek következtében 2014. április 8-a után már nem lehet műszaki segítséget kérni a Windows XP-hez, az automatikus frissítéseket is beleértve, amelyek a számítógép védelmét szolgálják. A Microsoft ezen a napon megszünteti a Microsoft Security Essentials biztosítását is a Windows XP-re való letöltésre. (Ha már telepítve van Önnél a Microsoft Security Essentials, egy korlátozott ideig továbbra is kapni fog kártevőirtó programokra vonatkozó vírusdefiníció-frissítéseket, azonban ez nem jelenti azt, hogy a számítógépe biztonságos, mert a Microsoft a továbbiakban nem nyújt biztonsági frissítéseket a számítógép védelmének elősegítésére.)

Ha a támogatás megszüntetése után is a Windows XP-t használja, számítógépe továbbra is működni fog, azonban sebezhetőbbé válhat a biztonsági fenyegetésekkel és a vírusokkal szemben. Mivel egyre több szoftver- és hardvergyártó fogja a Windows újabb verzióival való együttműködésre optimalizálni eszközeit, várhatóan több olyan alkalmazással és eszközzel fog találkozni, amely nem működik a Windows XP-vel.

Mit jelent az, hogy a Windows-verzióm többé nem támogatott?

Milyen verziójú Windows rendszert futtatok?

Forrás: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/end-support-help